– Melyik volt élete legemlékezetesebb pillanata?

– Amikor megszületett a kislányom.

– Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

– Bármennyire is töröm a fejem, nem találok összefüggést, a tudatalattimat pedig sajnos még nem ismerem…

– Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

– Sokat utaztam a világban. A külföldi útjaim során elgondolkoztam azon, vajon tudnék- e az adott országban élni. Olaszországban töltöttem egyfolytában a legtöbb időt – 2 hónapot –, remek helyem volt, imádom az olaszokat, de amikor visszafelé átléptük az országhatárt, azt éreztem, hogy az egész Magyarország az enyém, miattam nyílnak a virágok, engem köszönt még az utolsó fűszál is.

– Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

– Apai nagymamám amatőr színpadokon aratta sikereit, de nem ez befolyásolt.
Szerencsére a szüleimnek velem kapcsolatban nem voltak elképzeléseik, vagy ha igen, ezt bölcsen titkolták. Én úgy gondolom, egyszerűen erre a pályára születtem. Példaképem nem volt, sok remek színészből gyúrtam a képzeletemben egyet, azt próbálom követni.

– Melyik a kedvenc könyve és miért?

– Sok kedvencem van, de a Mazsola és Tádét ma is szívesen olvasom. Ha Mazsolának lenne facebook oldala, biztos lájkolnám…

– Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

– Törekszem a becsületességre,a nyitottságra, az elfogadásra. Nagyszájú, vulkanikus alkat vagyok egy áldott jó szívvel.

– Mi az, amitől a legjobban retteg?

– Rettegni nem szoktam, remélem, nem is ad az élet ilyen helyzetet. Félelem előfordul néha. Igyekszem mielőbb szembe nézni vele, és akkor már nem is annyira félelmetes.

– Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

– Másodikos gimnazista koromban írattak velünk egy fogalmazást “Tíz év múlva” címmel. A fogalmazásom úgy kezdődött:„ kiléptem a Vígszínház ajtaján…” Eltelt tíz év, és én valóban kiléptem a Vígszínház ajtaján! Ugyanis főiskolásként már ott voltam gyakorlaton. Egyébként is úgy alakult a pályám, mint a mesében.

– Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

– Nemigen hiszek az adományvonalakban, ennek ellenére mindig többször telefonálok egy-egy jó ügy érdekében. Inkább a közvetlen támogatásban hiszek. Több éve segítek barátaimmal Madaras község felvirágoztatásában, most épp egy játszótér létrehozása a cél.

– Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

– Alapvetően negatív tulajdonság, de egy színművésznek ott kell lennie a tarsolyában, hogy bármikor eljátszhassa!

– Mi az, amire a legbüszkébb?

– A bátorságomra és a kreativitásomra. Rengeteg pozitív élményt szereztem már vele.

– Mi volt élete legnagyobb csalódása?

– Szerelmi csalódások, baráti csalódások egyaránt keresztezték utamat. Ezekből mindig azt a tanulságot vontam le, hogy van még mit fejlődnöm önmagam és mások megismerésében.

– Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

– Egy diéta elkezdésekor mindig magunkból kell kiindulnunk. Ha figyelünk a szervezetünk jeleire kialakíthatjuk a saját testreszabott diétánkat. Általában piacon vásárolok, vagy anyukám biokertjéből hozok finomságokat. Magam főzök, és megpróbálok egészséges, egyszerű ételeket kreálni. Ja! Gyenge pontom a hús. Imádom!

Névjegy:
1965. augusztus 10-én született.1991-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai tagozatán. Még főiskolai hallgatóként eljátszotta Tolcsvay-Müller: Mária evangéliuma című rockoperájának címszerepét a Madách színházban. 1993-ban a Budapesti Operettszínházhoz szerződött. A Magyar Állami Operaház meghívására 1996- ban elénekelte Strauss: Denevér c. művéből Rosalinda szerepét. Ugyanebben az évben a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatához szerződik, ahol az operairodalom gyöngyszemeit énekelheti Angliában, Spanyolországban, Franciaországban. Számtalan külföldi turné részese, már hét éve visszatérő vendége Japán színház-és koncerttermeinek.
Főbb szerepei: Mária (Mária evangéliuma) Fedora (Cirkusz hercegnője), Glavari Hanna (A víg őzvegy), Carlotta Guidicelli (Az Operaház fantomja), Sally (Dr.Herz), Beverly (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról), Andrew kisasszony (Mary Poppins), Rosie (Mamma Mia!)

Eredeti cikk: Elite Magazin

Recent Posts